Ești de acord să fim reprezentați în instanță în procesul contra Raiffeisen Bank de Casa de Avocatură "Piperea și Asociații" ?

coordonate meeting: sediul Casei de Avocatură "Piperea și Asociații" (Splaiul Unirii NR. 223, București 3), mâine, 08 septembrie, ora 15.00.


Evident ca succesul demersului depinde foarte mult de casa de avocatura care ne reprezinta. Ne-am gandit la avocatul Piperea, deoarece in prezent este un nume cunoscut in domeniu si deja reprezinta grupul clientilor de la Volksbank si pe cei de la BCR. Are o casa de avocatura cunoscuta care printre altele este specializata si in drept bancar, este profesor universitar doctor si vicepresedinte UNPIR (UNIUNEA NATIONALA A PRACTICIENILOR IN INSOLVENTA DIN ROMANIA).

Dati o cautare pe Google si veti vedea ca numele sau apare in peste 32.000 de referinte, in legatura cu declaratii TV, articole pe tema contractelor de credit si alte subiecte economice. Casa de avocatură Coltuc nu are acelasi renume si nici discutia de ieri cu reprezentantii ei nu ne-a clarificat pe deplin şi nici nu ne-a convins, pe unii dintre noi.

Alegand acest avocat vom profita de de experienta sa in domeniul litigiilor bancare si mai ales de mediatizarea gratuita care se face pentru celelalte grupuri pe care le reprezinta.
Avocatul Piperea a acceptat sa ne reprezinte in instanta, daca se va forma un grup de minim 150 de persoane. De aceea dorim sa intocmim  o  noua lista cu cei care doresc sa mergem mai departe cu acest avocat. Costurile vor fi de 200 euro pentru un numar de 150 de persoane. Pe masura ce numarul clientilor creste, costurile per persoană vor scadea.

Nu uitati, forta noastra sta in numar si organizare! Numai asa vom avea sanse reale sa invingem banca, sistemul!!!

Daca sunteti de acord, trimiteti un mail la stopraiffeisen@gmail.com si inscrieti-vă pe lista, cu nume si numar de telefon, precum si tip de credit, comisioane si dobanda (similar cu lista care s-a intocmit pentru intalnirea cu avocatii reprezentantii ai cabinetului Coltuc).

In principiu, vom merge pe urmatoarele spete care vor fi discutate maine si confirmate cu avocatul:

1. Rata dobanzii variabile.
Din informatii trimise de voi pana acum, se pare ca nu exista in contracte un mod detaliat de calcul, nici o exprimare a acesteia si a variatiei ei in functie de un indice de referinta. Totusi, contrar afirmatiilor bancii si unor rapunsuri pe care le-ati primit unii dintre voi pana acum, legea, inclusiv inainte de OUG 174/2008 in decembrie 2008, prevede ca rata dobanzii variabille se exprima in functie de fluctuatiile unui indice de referinta mentionat in contract.

Clauzele contractelor noastre sunt opace, confuze, nu respecta aceasta prevedere si abuzive, deoarece permit bancii sa stabileasca dobanda dupa bunul plac. Mai mult, modificarea dobanzii nu se face prin act aditional semnat, nu exista informatii privind valoarea acesteia si nici pe site-ul bancii nu se afiseaza (ex. dobanda aniversara revizuibila, cati dintre voi au mod de calcul sau act pentru ea, cati ati vazut-o la sediul bancii?).
Mai mult, neavand un mod de calcul, nu stim care este marja care s-ar aplica in prezent in conditiile OUG 50/2010. Actiunea noastra trebuie sa previna aplicarea abuziva de catre banca a unor marje marite.

2. Comision de administrare lunar (dupa cum am vazut, 0.15% la sold in multe cazuri).

Este un comision abuziv, care nu se bazeaza pe niste costuri efective ale bancii, are caracterul unui comision de risc, sau de componenta a marjei, desi este numit "de administrare in contract". OUG 50/2010 permite comisionul de adminstrare, dar nu da o definitie a acestuia, si nici legea anterioară 190/1999 modificată prin OUG 174/2008. Ar trebui sa demonstram ca de fapt acesta este un comision de risc care incalca noua lege, si nu are o legatura reala cu administrarea, deci este ilegal.

3. In general, implementarea corecta a ordonantei (inclusiv marja la dobanda), prin acte aditionale semnate cu clientul, fara cauze ascunse si abuzive.

Pentru ca demersul nostru să aibă sorţi de izbândă trebuie să înţelegem, că doar împreună putem impune băncii să respecte legea. Ar fi de mare ajutor dacă fiecare dintre voi, clienţi ai Raiffeisen Bank, aţi mediatiza demersul nostru pe bloguri, twiter, facebook sau messenger.

Rugaminte: transmiteti linkul nostru si link-ul blogului catre toti cei interesati, sau care cunosc persoane interesante, astfel incat sa strangem cat mai repede numarul necesar pentru actionare in instanta.

NU UITATI: forta noastra sta in numar! Cu siguranta sunt multi clienti nemultumiti, care nu stiu inca de noi, ajutati-i sa ajunga la noi, sa ni se alature!


Daca esti de acord sa fim reprezentati in instanță de avocatul Gheorghe Piperea, trimite un e-mail de confirmare cu numele si numarul tau de telefon mobil la stopraiffeisen@gmail.com Imediat ce ne vom aduna cel putin 150 de persoane, vei fi contactat pentru a face urmatorul pas.

Pentru orice alte întrebări și nelămuriri, trimite un mail.

9 comentarii:

  1. Sigur ca sunt de acord sa fim reprezentati in instanta, trebuie stopat tot jaful asta.
    sper totusi sa reusim si "mai marii" acestei banci sa revina cu picioarele pe pamant , sunt niste hoti......
    Camelia Dumitru

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua. Sunt nou in grupul Raiffeisen. Sunt de acord sa fiu reprezentat in instanta de Casa de Avocatura Piperea si Asociatii, dar inainte de a ma inscrie, as dori sa supun domnilor\doamnelor avocati ai aceste case urmatorul aspect: Art. 36 din OIG nr. 50 / 2010 prevede ca "Pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de analiză dosar, comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent, compensaţie în cazul rambursării anticipate, costuri aferente asigurărilor, după caz, penalităţi, precum şi un comision unic pentru servicii prestate la cererea consumatorilor.". De aici eu inteleg ca baza legala pentru comisionul de administrare exista baza legala. Vine acum si intrebarea: Care este modalitatea legala prin care banca va fi obligata sa renunte la comisionul de administrare credit (in cazul meu de 0,15% aplicat la sold - la un credit de 50.000 Eur, e destul de mult - aprox 70 Eur) si sa aplice numai comision de administrare cont(tot in cazul meu - 1 Euro pe luna)Multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt si eu de acord si doresc mai multe informatii pe mail la adresa acclaudio@yahoo.com, multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt de acord cu reprezentarea si as vrea sa primesc un model de notificare pe care trebuie sa o inaintez bancii pentru a obtine Aditionalul spre consultare. Adresa mea este stefan.ceapa@gmail.com
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt de acord să fiu reprezentata în instanță în procesul contra Raiffeisen Bank de Casa de Avocatură "Piperea și Asociații" si doresc mai multe informatii pe mail la adresa popescu_alina13@yahoo.com
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamna Popescu, pentru a confirma intentia dumneavoastra de a fi reprezentata in instanta de avocatul Gheorghe Piperea in procesul contra Reiffeisen Bank va rugam sa trimiteti e-mail la stopraiffeisen@gmail.com cu numele dumneavoastra si un numar de telefon la care puteti fi ontactata. Reusim impreuna!

    RăspundețiȘtergere
  7. am probleme cu acesti hoti ( raiffaisen )si as dori sa ma ajutati daca puteti

    RăspundețiȘtergere
  8. Fara a interveni, Casa de Avocatura Cuculis si Asociatii a castigat in instanta un numar mai made de procese cu Raiffeisen, volksbank si chiar si BCR.
    Contact , av Cuculis 0722298011

    RăspundețiȘtergere